Weapon Menu freezes

Need help?
Forum rules
Tech Support Forum Guidelines

Need some help? Come ask here and the community will do it's best to help you out. The rules to the forums are simple and are enforced so please abide by the rules

1. No disrespecting of other users
2. No usage of coarse language
3. No "private/personal talk" related to sex etc
4. No Spamming, Flooding, Caps-Spamming
5. No racial slurs or connotations, harassment, derogatory comments directed at other users, or allowed for Account Names, Clan Names/Tags.
6. No promoting or providing links to any malicious or pornographic websites
7. NO ADVERTISING/SPAMMING PLEASE IN ANY FORUM

ACCEPT THIS ANSWER MOD: This mod gives the topic starter the option of accepting one answer and mark the topic as solved. To accept an answer, click on the green check mark next to the "report this post" button on the answer of the person that best helped you

Weapon Menu freezes

Postby MuzzleTough » Sat Jan 09, 2016 7:24 pm

Hi all,
Weird glitch just started. When playing (doesn't matter if dying, playing, spawning, etc.) the weapon menu will get stuck. Usually it is on the PK on Red. I can't select any other weapon. Suicide, Select, and Continue buttons don't work either.

Any ideas?

System is Windows 7. No hacks.

Thanks,

MuzzleTough
Image
I used to be a pacifist, then I started playing BF.
MuzzleTough
User avatar
MuzzleTough
Member
 
Posts: 19
Joined: Thu Mar 17, 2011 3:26 pm
Location: YVR
National Flag:
Iceland

Re: Weapon Menu freezes

Postby Mali Mrav » Sun Jan 10, 2016 10:12 am

i got the same problem for years and dont know why
Hajduk Split - Torcida Split
1911 1950
User avatar
Mali Mrav
Member
 
Posts: 238
Joined: Fri Jan 02, 2015 1:53 pm
National Flag:
Croatia

Re: Weapon Menu freezes

Postby Trench » Sun Jan 10, 2016 2:01 pm

Can't say I've ever seen it, nor remember anyone who described something like that.

If that started happening to me, my first assumption would be that something in my game installation got corrupted, since nothing about that menu is really "Windows-dependent" and is entirely game-driven logic. i.e. No reason for that specific menu to get stuck more or less than any other menu, if this were actually some kind of DirectX issue or "outside the game" problem.

So re-installing Battlefield 1942 and DesertCombat is what I would be trying first, for what it's worth.

-Trench
User avatar
Trench
Admin
Admin
 
Posts: 1318
Joined: Tue May 22, 2012 3:19 am
Location: Dallas / Fort Worth
National Flag:
United States of America

Re: Weapon Menu freezes

Postby fromage » Mon Jan 11, 2016 9:00 pm

Hey Trench - for what it's worth, I've noticed this issue before and I'm not so sure it's an install issue. I've had it happen from time to time over the years and have later reinstalled (clean installs from scratch on different drives) a few times, hence my thought that it's not install related. I believe it's a game glitch. Not sure exactly what triggers it but you basically can't select another weapon until you restart the game. That's the only thing that seems to "fix" it. It's pretty infrequent though.
User avatar
fromage
Member
 
Posts: 433
Joined: Sat Nov 26, 2011 3:43 pm

Re: Weapon Menu freezes

Postby Thonger » Wed Jan 13, 2016 3:26 am

It seems to be a game glitch, like Cheezums said.

I had the same glitch even when I used to play the Mac (Aspyr) version of Battlefield 1942. It happens randomly and infrequent, but when it does happen, the only thing you really can do is quit the game, and restart it.

One other glitch I've been noticing recently is specific to DC — when I'm playing with the shotgun kit, if I get hit by an rpg / smaw, the shotgun automatically goes into a perpetual reload cycle, which usually ends up with me being dead, because I can't return fire. It's bizarre, and to be honest, I can't even really say if DC has always done it, simply because me playing with the shotgun is kind of a recent thing.
Image
User avatar
Thonger
Member
 
Posts: 89
Joined: Tue Jan 20, 2009 8:09 pm
Location: Hawaii

Re: Weapon Menu freezes

Postby =sBs=SEANY » Sun Jan 17, 2016 2:45 am

This glitch has annoyed me for a long time; I've been playing this mod since release and have yet to determine why it happens, or what causes it. I believe it only occurs in DC Final (most recently for me on Al Nasty), but I could be wrong. The simple fix is a disconnect/reconnect.

It reminds me of a similar glitch where you could switch kits anytime by [REMOVED: I realized this glitch was never fixed and still works... my bad for posting instructions]. Kind of the opposite of what we are suffering from.

Poop
Image
User avatar
=sBs=SEANY
Member
 
Posts: 28
Joined: Thu Aug 02, 2012 3:58 pm
National Flag:
Canada

Re: Weapon Menu freezes

Postby Mali Mrav » Sat Apr 23, 2016 4:19 am

i figured out what causes glitch
so if u tk 4 or 5 times that happeden or if u dont die for 15 or more minutes in game
so u need to rejoin and everything will be ok
Hajduk Split - Torcida Split
1911 1950
User avatar
Mali Mrav
Member
 
Posts: 238
Joined: Fri Jan 02, 2015 1:53 pm
National Flag:
Croatia


Return to Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron